Aanvullende technieken

RoloR aanvullende reflexologie technieken

Deze training, die bedoeld is voor afgestudeerde reflexologen, bestaat uit vijf praktijkdagen verdeeld over vier maanden. Het is bedoeld voor diegenen die graag dieper op de stof, kennis en vaardigheden van reflexologie willen ingaan.

De technieken bieden je de mogelijkheid veel dieper te gaan. Het is een stevige manier van werken, tegen het pijnlijke aan, maar met een zeer sterk en direct effect. Je voelt tijdens de behandeling de veranderingen onder je vingers. Ook de cliënt voelt vaak meteen dat er wat gebeurd. Een reflex werkt namelijk sneller dan ons denken, zo werkt reflexologie en zo is het ook bedoeld!

Door de opbouw van de training is er voldoende tijd om tussen de lesdagen door te oefenen. De vragen die in de praktijk ontstaan en de ervaringen die opgedaan worden zijn deel van wat de lesdag erop aan bod komt. Enkele reacties van eerdere cursisten:

Superweekend gehad, en een super techniek geleerd!
Dit had ik veel eerder moeten doen
Echt een verrijking van de reflexologie.

Wat gaan we behandelen?

  • De basistechnieken .
  • Het aanleren van zelfreflexie tijdens het werken m.b.t. je houding en handposities
  • Aanvullende reflexologie technieken behandelen we per (anatomisch) stelsel
  • Er zal veel aandacht gegeven worden aan praktijkvoorbeelden
  • Het is de bedoeling dat we allemaal actief mee participeren en feedback geven.
  • We besteden ook aandacht aan de ontspanning van degene die ‘werkt’, zodat er met “authorithy” gewerkt wordt en niet met “brutality”, zoals Tony het verwoord.
  • We gaan ook bekijken waarom je in welke gevallen kiest voor het gebruik van een bepaalde techniek; wanneer je zacht en wanneer je stevig werkt en hoe stevig je dan bezig bent en waarom. Wanneer werk je rustig, wanneer snel etc.

Wie doceert er?

Elsemarie Richt heeft vele jaren internationaal voet, maar ook hand reflexologie gedoceerd. De technieken die zij geleerd heeft zijn niet echt bekend in Nederland en het is zeer de moeite waard ze wel in je pakket van technieken te hebben als je een praktijk hebt! Daarnaast geeft ze veel aandacht aan het beoefenen van hand reflexologie voor jezelf, zodat je een pakket technieken mee krijgt die jou ten goede komen.

Hoe leer je wat?

Aanvullende reflexologie technieken wordt gegeven in vijf dagen die een paar weken uit elkaar liggen. Deze dagen gaan we in op de technieken van Tonny Porter en leren we door samen te oefenen vele verschillende technieken. Al die technieken worden na een paar weken dus herhaald en dan kun je, met de ervaring die je er in tussentijd mee heb opgedaan, gericht vragen stellen. Door er intensief mee bezig te gaan zul je ook merken wat de effecten zijn en raak je er steeds mee vertrouwd. 

Data, kosten en aanmelden

Data:             nnb

Locatie:         Het Ondernemershuis – Stationsplein 12 Steenwijk

Docent:         Elsemarie Richt

Kosten:          € 625,00  inclusief koffie/thee en lesmateriaal.

Tijden:           van 09.30 uur tot 16.30 uur

 

Reflexologisch Trainingsinstituut

Reflexologisch Trainingsinstituut
De wanne 3
8332 LA  Steenwijk
Tel: 0521-851805
KvK: 533557469
BTW: NL850850861B01

Aanmelden nieuwsbrief

* = verplicht veld